Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Från Iduns kokbok
Från Iduns kokbok


Ingredienser

För 6 personer

Total tidsåtgång: 25 min


Det här receptet kommer från Iduns kokbok av (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.

Tillagning

Av sockret och vattnet kokas en klar, simmig lag. — Rabarberstjälkar av medelstorlek äro bäst. — Rabarbern sköljes, torkas, skalas tunt och skäres i 3 cm. långa bitar. De tjockaste bitarna läggas först i sockerlagen och få koka, tills de äro mjuka, men få ej falla sönder. Bitarna upptagas, med silvergaffel, allteftersom de bli mjuka och läggas i kompottskålen. — De mindre bitarna tåla knappast koka upp, förrän de äro mjuka. — Lagen kokas därefter, tills den är simmig och hälles över rabarbern.



Senast uppdaterad 2012-08-28 21:22

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen