Recept:Iduns rabarberkompott
Iduns rabarberkompott
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 6 personer
- 6450 gramrabarberstjälkar
6 rabarberstjälkar
- 8 dl strösocker (255 gr.)
- 2 dl vatten
Total tidsåtgång: 25 min
- Det här receptet kommer från Iduns kokbok av Elisabeth Östman (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.
Tillagning
Av sockret och vattnet kokas en klar, simmig lag. — Rabarberstjälkar av medelstorlek äro bäst. — Rabarbern sköljes, torkas, skalas tunt och skäres i 3 cm. långa bitar. De tjockaste bitarna läggas först i sockerlagen och få koka, tills de äro mjuka, men få ej falla sönder. Bitarna upptagas, med silvergaffel, allteftersom de bli mjuka och läggas i kompottskålen. — De mindre bitarna tåla knappast koka upp, förrän de äro mjuka. — Lagen kokas därefter, tills den är simmig och hälles över rabarbern.
Senast uppdaterad 2012-08-28 21:22